1 iulie 2009

"Sperantele" noastre

Am tot auzit ca ne punem sperantele in tineri, sa votam tineri fiindca ei "vor schimba fata Romaniei( iarasi?...!).
Cel mai tanar parlamentar - senator...-, raspunzand astazi in cadrul unui interviu la un post de radio cunoscut, ofera o imagine aparte in ceea ce priveste sperantele noastre. Ce spune dansul? Spune asa, ca trebuie sa ne uitam, spre a lua exemplu, la natura. Ca noi oamenii vom disparea, dar natura va mai exista inca multa vreme dupa (n-a precizat si pentru cine ar mai "supravietui"ea) .Ca (sper ca sedeti) dansul a luat aminte la pisica din dotarea personala, care pisica, avand trei pui si unul din ei imbolnavindu-se, si-a daruit ingrijirile-i sporite celor teferi, nu celui bolnav. Aha. Asa si noi, sa mai lasam ajutorarea asta a celor ce sufera de pe urma crizei si sa dam ce avem (chiar, ce avem?) celor care nu sufera.
Sper sincer ca nu are trei copii, daca are ca unul din ei nu e bolnav.
Ma gandesc sa inaugurez aici o rubrica noua...
Urate sperante mai avem...

4 comentarii:

  1. Unii dintre politicienii nostri sunt nu numai goi pe dinauntru, ci de-a dreptul periculosi! Eu ii doresc domnului respectiv sa nu ajunga vreodata la mila cuiva, bolnav, sarman sau in alta situatie similara! Sau daca ar fi sa ajunga, sa dea de un om mai milostiv, nu de un spartan egoist ca el! Oricum, eu nu privesc la stiri si la tv sunt foarte selectiva, dar din intamplare am prins cateva faze din circul care se petrece in parlament si prin sedintele astora...De toata jena si rusinea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Marilena, eu am renuntat de mult la tv, oare trebuie sa renunt si la radio? Nu cred ca noi dorim astfel de politicieni, altcineva ii"pune" acolo.Noi oare mai avem vreo posibilitate sa "punem" acolo pe cine vrem noi? Ma tem ca nu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Aceasta politica, de a-l ajuta pe cel ce se ajuta singur, am intalnit-o la un curs post-universitar pe tema "Institutii europene". Cursul asta l-am facut inainte de aderare, prin 2005. Asa ca acum, tanarul parlamentar isi folosea pisicile pentru a preda poporului "nestiutor" o lectie de politica europeana. Nu e din gandirea lui asta, e din ceea ce ni se dicteaza de la noul turn Babel si ai nostri "mari", indiferent de varsta, ingurgiteaza si aplica. Pardon, implementeaza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dana, chiar nu ma intereseaza din gandirea cui este, daca te lasi indoctrinat cu tampenii se cheama ca ai o gandire corespunzatoare acestora.Poate sunt o idealista, as vrea sa ne iubim tara asta, sa-i cunoastem aptitudinile si traditiile si spiritualitatea si sa procedam in consecinta.Si as mai vrea sa fim ortodocsi.Aici nu-i vorba de cel ce se ajuta singur, crede-ma.Aici e vorba de "ei", da, cei care jefuiesc fara rusine tara asta de 20 de ani fara sa le pese absolut deloc de cum traiesc oamenii "ceilalti".

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 
◄Design by Pocket