
25 aprilie 2009
Speriata.

21 aprilie 2009
13 aprilie 2009
Campanie "Sa daruim cuvantul lui Dumnezeu"

12/04/2009 la 17:21 (ISPITE CONTEMPORANE) Tags: campanie, cuvintul lui Dumnezeu
Dumnezeu ne-a lăsat porunca milosteniei, cerîndu-ne să-i hrănim pe cei săraci. Dar scris este: Nu numai cu pîine va trăi omul, ci cu tot cuvîntul care iese din gura lui Dumnezeu (Matei 4, 4). Astăzi, după cum vedem, sufletul suferă de foame mai mult decît trupul.
Internetul ne intră în case, informîndu-ne în legătură cu pericolele care ne pasc la ora actuală, legate de microcipuri, ecumenism, Noua Ordine Mondială, globalizare, New Age, Antihrist ş.a.m.d. Există, însă, locuri, este vorba mai ales de mediul rural, unde asemenea informaţii nu pătrund, deoarece mass media oficială are grijă să “îi protejeze” pe oameni ca să nu afle mai nimic. De aceea, lansăm campania SĂ DĂRUIM CUVÎNTUL LUI DUMNEZEU.
Obiectivele campaniei: răspîndirea cuvîntului scris despre subiectele de gravitate maximă, nediscutate aproape deloc în mass media oficială.
Modalitatea de lucru: cumpărarea şi răspîndirea revistelor creştin ortodoxe care scriu despre subiectele vizate în spitale şi la ţară.
1. În spitale, oamenii simt nevoia să citească orice; de o revistă dăruită într-un salon pot beneficia mai mulţi oameni. Apoi, revista poate fi dusă şi în alte locuri (chiar şi la ţară), unde este mare nevoie de asemenea informaţii.
2. Oricare dintre noi poate cumpăra asemenea reviste şi să le dăruiască în satul unde s-a născut, în satul bunicilor sau în oricare alt sat pe unde se întîmplă să ajungă, mai ales preoţilor, cadrelor didactice şi oamenilor cu carte, în general.
Primul pas: Spre a pune temelie acestei campanii, împreună cu o prietenă, ne-am făcut pe timp de un an zece abonamente la revista lunară “Credinţa Ortodoxă”. Ne-a costat puţin, deoarece directorul revistei se încăpăţînează să o menţină la preţul de doar 2 lei pe număr. Aceste reviste urmează să le împărţim în spitalele ieşene, iar unele le vom duce la ţară, unde sperăm să rodească lucrarea cea bună. Un abonament pe un an pentru un număr costă doar 12 lei. Oricine ar putea face pentru sine abonament la această revistă (sau la alte asemenea), să o citească şi să o dăruiască apoi într-un spital.
Abonamentele la revista „Credinţa ortodoxă” pentru anul 2009 se fac la preţul de 2 lei pe lună. Pentru abonaţii din Europa şi pentru cei din alte continente preţul este de un euro pe lună. Pentru a susţine apariţia revistei, aflată continuu în dificultăţi financiare, faceţi cât mai multe abonamente. Trimiteţi mandatul pe adresa: Enache Ioan, Calea Mărăşeşti, nr. 185, bl. E6, et. 2, ap. 7, Bacău – 600073, judeţul Bacău. Scrieţi limpede adresa dvs. şi menţionaţi perioada abonamentului.
Sursa: http://www.credinta-ortodoxa.ro/
Vă rugăm să sprijiniţi această campanie prin promovarea ei pe siteuri ortodoxe şi în presa scrisă de profil, cît şi prin participare concretă la această acţiune. Aşteptăm sugestii, comentarii şi veşti bune.
Vă mulţumim!
11 aprilie 2009
Suntem prea destepti...
Se mai face oare diferenta azi intre inteligenta lumii acesteia si intelepciunea lui Dumnezeu? Intre trufie si smerenie? Mi se pare ciudat ca oameni atat de inteligenti, cultivati, cititi, se lasa prinsi in capcana asta si incearca sa impace ceea ce este de neimpacat.Vorbesc de crestini. Noi citim atat, mergem la biserica, ne rugam, facem atatea lucruri care tin de credinta, dar parca nu am inteles nimic. Nu doar ca nu reusim sa traducem in fapta ceea ce stim teoretic ca avem de facut, dar nici la nivel mental, de intelegere reala , nu stam bine. Cu cat ne golim mintea de "informatiile"lumii acesteia, de "descoperirile" si "cunostintele"ei, cu atat facem loc lui Dumnezeu pentru a ne umple El cu adevarate informatii, descoperiri si cunostinte. Tot ce ne chinuim sa invatam din lumea asta ne face trufasi - inevitabil. Tot ce vrea sa ne invete Dumnezeu ne smereste -inevitabil. Vrem sa fim blanzi, modesti, milosi, iertatori.... n-avem cum, toate astea tin de iubire, nu sunt exterioare ei, iar iubirea tine de golirea de sine, mai ales de parerile tale, ambitiile tale, atasamentele tale de orice fel... Parintele Sofronie vorbea de o mare piedica pe care a avut-o in drumul sau spre Dumnezeu -pasiunea lui pentru pictura. Era pictor, unul de mare talent, talentul il avea de la Dumnezeu, doar nu era patima, cum ar fi putut gandi ca pasiunea pentru pictura era ceva la care trebuia sa renunte? O prietena imi spunea sa nu mai fac asemenea "comparatii", in intelesul ca asemenea oameni sunt sfinti, noi nici nu putem visa la asa ceva. Dar nu e porunca, sfintenia? Dar "sa va iubiti unii pe altii precum Eu v-am iubit" nu asta inseamna? Ca sa ne iubim unii pe altii precum Domnul ne-a iubit, nu inseamna sa devenim sfinti? Am putea iubi precum ne-a iubit Domnul fara sa fim sfinti? Ce porunci vrem sa plinim noi? Ce am inteles noi din toata Sfanta Evanghelie? Doamne, suntem prea destepti ca sa mai devenim sfinti!...
9 aprilie 2009
Uratul

Repicatele...!
8 aprilie 2009
"O singura iesire"
Noi, maică, trăim o viaţă de blestem. Tot ce face omul face pentru că e blestemat de apucăturile acestei lumi – de familie, de societate, de televiziune, de tot ce vine. Lumea asta vine peste noi şi ne înfige în viaţă şi scrie în capul nostru, în neuronii noştri: să faci aşa, să faci asta, ca să fii aşa, să fii aşa. Toate aceastea sunt ca un blestem, omul n-are pe unde să iasă. O singură ieşire: binecu¬vân¬ta¬rea. Atunci ne mutăm în viaţa ca binecuvântare: să învă¬ţăm să acceptăm mizeria, s-o lepădăm, binecuvân¬tân¬du-L pe Dumnezeu, şi cel care a reuşit să iasă măcar până la gât din haznaua asta să tragă, să-i scoată şi pe ceilalţi. Nu să-l dispreţuiască pe celălalt.Eu nu ştiu dacă am nădejde. Dar cuvântul ăsta pe care l-a spus Domnul Sfântului Siluan, m-a ajutat să nu fug undeva într-o pădure şi să nu mă fac că mă rog. A zis Domnul: „Ţine-ţi mintea în iad şi nu deznădăjdui!” Maică, suntem în iad! Dar avem poruncă să nu deznădăjduim. Dumnezeu este cu noi şi eu zic că nu-i sfârşitul lumii – s-ar putea să fie şi mâine, dar astăzi nu e. Eu încă mai văd suflete care ies, care vin la biserică, care se luptă, şi pe cât e de mare mizeria, pe atât e de mare vitejia unor suflete. Şi toţi amărâţii ăştia, sărmanii, care spun că păcatul masturbării, de exemplu, este o formă de restabilire a echilibrului, ar trebui să citească strigătele unor copii care nu au nici o educaţie religioasă, care află de site (http://www.sfintiiarhangheli.ro/, site-ul pe care maica Siluana răspunde la întrebări, n.red. ) căutând cuvinte de astea, de ale lor, „sex” şi ce mai caută ei – avem şi noi cuvinte capcană puse la înaintare, acolo. Şi întreabă „Cum să scap? Cum să scap de asta?” Deci, ei simt că e iadul, că e chinul şi vor să scape. Şi cred că e momentul să deschidem i puncte de prim ajutor, cum e în război, pe lângă orice biserică să fie cineva care să-i întâmpine cu dragoste, să-i mângâie şi să le spună că în Hristos totul e posibil.Şi atunci, mănăstirea este acest loc în care prefacerea bolnavului în om sănătos şi prefacerea păcătosului în omul lui Dumnezeu este posibilă. Sigur că trebuie să începem prin, cum zice duhovnicul nostru: „Sigur, sigur, dar înainte de asta, hai să ne facem oameni de treabă!” Şi cred că dacă eşti om de treabă, sigur ai performanţe duhovniceşti.
- Mulţumesc, măicuţă.
- N-aş vrea să terminăm aşa, într-o notă tristă. Aşa e, suntem în iad. Aşa este, nu deznădăjduim numai şi numai pentru că avem poruncă de la Dumnezeu să nu deznădăjduim. Dar cine îndrăzneşte să nu deznădăjduiască descoperă bucuria. Bucuria e darul lui Dumnezeu, te primeşte Dumnezeu în ea atunci când tu faci porunca Lui, când îţi faci treaba. Dacă-i porunca să găteşti pentru oaspeţi, să schimbi aşternuturile în arhondaric, sau să te rogi pentru vrăjmaşi, când ai făcut-o, vine bucuria. Când o faci pentru că Hristos îţi porunceşte, vine bucuria. Când eşti într-o situaţie deznădăjduită şi nu deznădăjduieşti, şi zici: „Doamne, Tu ştii! Slavă Ţie, Doamne, Tu ştii de ce trec prin asta!”, şi eu trăiesc prin schemele mele vechi, nu ştiu care e adevărul, şi zic: „Întăreşte-mă, să nu deznădăjduiesc!”, vine bucuria! Bucuria este semnul că eşti pe cale: bucuria tainică, pe care nu poţi să pui mâna, nu poţi să spui de unde e şi ce spune, nu poţi s-o păstrezi, s-o pui la dosar, s-o ai şi azi şi mâine. Dumnezeu să ne ajute să dobândim bucuria! "
( din "Lumea Monahilor" nr 11(17), noiembrie 2008 - interviu cu Maica Siluana Vlad)
6 aprilie 2009
Oxalis (trifoi)
Nu stiu ce fac aici, iar va arata aiurea...



Si alte cateva feluri de oxalis, care mai de care mai frumoase!







Ganduri

4 aprilie 2009
Vis urat
Slava Domnului ca nu a fost decat un vis urat. In manastirea sfanta a carei biserica are usile sculptate cu netarmurita dragoste de chiar sfantul ei intemeietor, nu s-ar putea petrece niciodata asemenea lucruri. Iar slujitorii care savarsesc sfintele slujbe stiu prea bine ca Maica Domnului nu este doar o pictura pe o scandura, nu este nici macar doar in icoane, ci este, vie, in biserica, rugandu-se pururea pentru noi si primind, cu smerenia Ei dumnezeiasca, toate cele pe care i le aducem...cum i le aducem...
Bucura-te, Mireasa, pururea Fecioara!
3 aprilie 2009
O lectie grea
Pe cand si putina teorie, Doamne, ca la aia sunt buna, doar stii, in timp ce lectiile astea practice ma lasa fara suflu...
Leapsa de la Dana
Chiar asa, "sa ma ling pe degete", cred ca nu prea ma mai face nimic, sunt alimente care-mi plac mai mult dar nu sufar dupa ele... Imi place ciocolata, fireste, imi plac pestele, compotul de visine, sarmalele cu mamaliga(tare, de tara), urzicile cu usturoi si mamaliga, mancarea de masline, salatele de toate felurile, telemeaua de oaie, inghetata, fructele de toate felurile... aaa, si fasolea "icre",cea uscata, "batuta", cu ceapa verde si usturoi...! Cam amestecat, deh...
Sa dau mai departe leapsa?! O dau, celor care n-au "luat-o" deja, din lista mea de bloguri...
2 aprilie 2009
Uratul biruit...






...aici este deja o bucatica frumoasa de gradina...




Urmatoarele trei poze au dedicatie...va mai amintiti?!...Marilena( http://marilena-blog.blogspot.com) si Anca(http://viatalatara.wordpress,com/) -n-am stiut ca eram candva "tovarase de suferinta"...!!!



1 aprilie 2009
In seara asta...
Atata mangaiere pentru atatea greseli...
De ce vin tot mai putini oameni la Mrea Sf. Antim?
Oare nu mai este Sf. Antim acolo? Dumnezeu a plecat in munti? Maica Domnului S-a mutat in pustietate? Of...

Anunt umanitar
ANUNT UMANITAR
Oprean Corina, mama a doi copii din localitatea Deva jud. Hunedoara are urgent nevoie de ajutorul nostru!A fost diagnosticată cu o tumoare pe creier, care i-a rupt un vas de sânge, medicii din Timişoara unde este acum internată în stare gravă îi dau o şansă de 40% pentru a supravieţui, dar spun totodată că îi dau 90% şanse de a supravieţui dacă va face o intervenţie chirurgicală în Germania. Această operaţie nu se poate face în ţară, iar costul estimat este de 100000E. Deoarece situaţia financiară a familiei nu-i permite plata intervenţiilor medicale, orice sumă din partea noastră este binevenită.Pentru donaţii poate fi folosit contul:RAIFFEISEN BANKAdresa : B-dul Iuliu Maniu nr. 18 , Deva, 2700 - jud HunedoaraTel: +40 254 213 911Fax: +40 254 213 009Link catre pagina oficiala : www.raiffeisen.roOprean Samuel CristianCont Euro: Cont IBAN: RO47RZBR0000060011138542 Unitate: 28-AGENT.DEVACont Lei: Cont IBAN: RO74RZBR0000060009847665 Unitate: 28-AGENT.DEVAPublicat de Sorin M. la 9:21 PM , aici: http://de-vorba-cu-mine.blogspot.com/2009/03/oprean-corina-mama-doi-copii-are-nevoie.html