4 septembrie 2009

De dor si of...

...ce mai infloreste pe balcon. Trandafirul japonez - deci 5 ani am asteptat sa-i vad florile. Din diferite motive pierdea bobocii. In vara asta l-am scos constiincioasa pe balcon insa sperante sa vad flori la el n-am mai avut. N-am avut eu sperante dar a avut el bunavointa! Nu vreti sa stiti cat mi-am tinut respiratia in zilele in care bobocii erau imensi si se plecau, grei...Se pare ca asta e solutia in general vorbind - sa-ti iei adio, sa-ti scoti din cap, pa-pa -si atunci s-ar putea sa se intample...
Cata blanda indrazneala la el...


Aici am niste tufe al caror nume nu il stiu. Florile miros atat de frumos, de tipul regina-noptii (care anul acesta a lipsit pana la urma, devorata la stadiul de frunze de nu stiu ce fioros daunator) si infloresc seara - cu siguranta le stiti toti.



Gingasie mirata si curioasa...




Preferatele mele sunt cele albe- care mai vireaza bizar si-n roz!




Arlechin!


O poza mai veche putin cu ultimii condurasi...

(scuze, am pus aceeasi poza de 2 ori!)

Zorele (cele albastre n-au vrut)
Si iubitul meu busuioc!

Nu v-am mai plictisit cu urzicile mele care au crescut de-mi ajung pana la brau, au inflorit in toate nuantele de bleu-lila si acum asteapta sa le recoltez semintele - ceea ce nu se va petrece, se va petrece numai o taiere mai drastica...
Nu stiu cum ar arata gradina mea, sau mai bine zis viata mea daca as avea o gradina -nu stiu daca as putea sa ma mai ocup de altceva, ma gandesc ca sunt exagerata, probabil voi avea gradina mea cand ma voi mai tempera, deocamdata nu o merit...bun, n-o s-o merit niciodata dar poate totusi si asa Doamne o sa faca ceva in sensul asta...
Maine postez ceva special -pentru mine! BUBURUZE!! Mor dupa ele!





































4 comentarii:

  1. Da-mi si mie un fir de busuioc, pls!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ivona,florile acelea sunt MIRABILIS.Am avut si eu ticlamen si galbene si apoi pestrite si doar in ghivecele cu oleandrii sunt 2 radacini,sfecla,ca-s perene,la anul o sa iasa din sfecla ei alta planta,insa eu nu am constatat ca miroase si da,se deschid seara pana pe la pranz.
    Ele fac tufe foarte mari si ramificate si daca ai un rond numai cu ele sunt superbe.
    Imi plac toate florile tale si cat de ingrijite sunt!
    O zi buna si spor in toate si...sarbatori fericite de Sf Marie Mica!

    RăspundețiȘtergere
  3. Elisa, multumesc de vizita si de explicatii si sa stii ca n-am stiut ca sunt perene, eu recoltam semintele - sunt mari, cum imi plac mie!!!- si plantam in fiecare primavara!Le am intr-un ghiveci mare pe ele si la mijloc un bat luuuung pe care se catara zorelele -le-am scos insa acum fiindca erau pline de omizi, cred ca de la teiul din fata, care-mi intra un pic pe balcon,el saracu are frunzele mancate de omizi.
    Multumesc , ma bucur mult ca-ti plac, eu, dupa cum ti-ai dat seama, sunt cam impatimita de ele...!
    Ai pesemne pasarele care-ti soptesc secrete, prin gradina ta de poveste, este?!Multumesc de urare, Elisa, chiar este ziua mea de nastere si de nume(al doilea nume)!numai bine iti doresc din toata inima!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ivona, la multi ani cu intarziere mare! Sa fii sanatoasa si fericita! Trandafirul tau pierde bobocii din mai multe motive: ori il misti sau il muti des, ori atingi bobocii, ori nu are lumina, ori il uzi prea mult sau prea des, ori il uzi prea rar, ori sta in curenti de aer.
    Cam astea ar fi motivele pentru care pierde bobocii inainte de inflorire. Eu am un trandafir mare de tot, care face flori foarte mari asemanatoare celor de trandafir obisnuit, de un rosu superb. Anul asta a stat la lumina dar nu in soare, afara, in ploaie atunci cand a plouat si fara ingrasamant (nu am prea pus anul asta la plante). A inceput sa infloreasca masiv dupa ce s-a mai dus perioada de arsita. Astazi a avut 5 flori mari deschise. Cam asa despre trandafiri. Sa ai parte de flori frumoase!
    Despre Mirabilis sau Barba Imparatului, nu sunt prea multe de spus, poate doar sa le feresti de arsita. Am si eu de toate culorile, dar m-am cam saturat de ele pentru ca nu infloresc puternic decat cand e nor si frig sau noaptea, ori mie imi place sa ma bucur de flori ziua. In plus, sunt foarte stufoase si ocupa foarte mult loc. Ani de zile mi-au facut mizerie pe scari. Anul asta eu am fost pasionata mult de dalii, am de mai multe feluri si le-am prins greu din samanta, dar acum sunt superbe. Sunt foarte potrivite si pentru jardiniera, mai ales soiurile pitice si divers colorate.
    Sa ai somn usor!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 
◄Design by Pocket