30 iunie 2009

Pentru ce muncim?

Pentru bani?
Pentru "painea cea de toate zilele"?
Ca sa ne crestem copiii?
Ca sa ne afirmam?
Ca sa avem "tot ce ne trebuie"?
Cam toate aceste intrebari sunt si raspunsurile obisnuite.
Bani n-o sa avem niciodata destui. Painea se va cere tot mai multa. Sa ne crestem copiii nu vom inceta niciodata fiindca niciodata n-o sa incetam sa-i simtim copiii nostri. Nu vom reusi sa ne afirmam satisfacator niciodata. Tot ce ne trebuie nu vom avea niciodata. Toate aceste "scopuri" sunt iluzorii. Nu le vom atinge niciodata. Nu-i asa?
Deci pentru ce muncim?
Pentru ca scopul in care muncim va determina felul in care muncim.
Noi muncim prost. Nu-i asa?
" Daca nu lucrezi tu, iti da dracu de lucru".
Deci eu ar trebui sa muncesc ca sa nu ma munceasca dracu pe mine.
Muncind in scopul acesta, voi avea grija sa muncesc corect si in folosul altora.
Iar restul se va adauga mie. Banutul , painea... restul. Acesta e restul, nu scopul.

6 comentarii:

  1. Munca a fost poruncită din Rai, încă de la primii oameni..Munca ne întreţine în multe feluri :)

    Iată o altă întrebare care mă frământă: ,,Cât de importantă este privirea în relaţii?" Dacă ai un răspuns, te aştept aici cu mult dor în privire :)
    http://psalmdedor.blogspot.com/2009/06/cat-de-importanta-este-privirea-in.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta abordare! As mai adauga niste vorbe ale parintelui meu din predica de duminica: "Prea multa munca face rau si este pacat, ca orice abuz. Daca tu muncesti mai mult decat poti pentru ca nu esti multumit cu ce ai, e pacatul tau. Daca cel ce te plateste iti da mai putin decat sa-ti poti duce viata, e pacatul lui" Si as mai zice ca uneori devenim dependenti de munca (contra cost sau nu), pentru ca ne ingropam astfel nemultumirile vietii personale. Si dependenta asta e devastatoare, e la fel de distrugatoare ca orice alta dependenta...pentru ca sursa ei e aceea mentionata de tine, Ivona.

    RăspundețiȘtergere
  3. Muncim pentru a plati multe taxe si impozite. Muncim pentru a plati facturi la utilitati care ar trebui sa ne faca viata mai usoara. Avem nevoie de o viata mai usoara pentru a putea munci. Suna cinic dar asa e! Sintem prinsi intr-un sistem din care nu mai putem evada.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mariana, asa este, eu ma gandeam insa la alceva...

    RăspundețiȘtergere
  5. Dana, aveti un parinte grozav acolo!

    RăspundețiȘtergere
  6. Niko, iti multumesc pentru vizita! Nu prea pot insa sa vad asa lucrurile...nu cred ca avem nevoie de o viata mai usoara, nici ca nu putem evada din sistem...Cred ca nu evadam din sistem pt ca ne-am obisnuit cu o viata usoara si ca viata asta usoara e o capcana,de fapt nu e usoara si nu genereaza decat moleseala si multiple neputinte...Cred ca avem nevoie de o viata sanatoasa si corecta.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin
 
◄Design by Pocket